Onder het hoofdstuk MOTOR OPVOUWEN werd al melding gemaakt van ons voornemen om de ramen te vervangen.

 

Ook omdat de binnenbekleding vernieuwd zou worden, werd de Sela najaar 2011 in een loods opgeborgen. Logische werkvolgorde : eerst de oude ramen verwijderen, oude bekleding er uit , nieuwe bekleding aanbrengen en dan de nieuwe ramen plaatsen. Terwijl Jelle (nog) in Portugal verblijft, verwijdert Otto behoedzaam de oude ramen. Zo voorzichtig mogelijk omdat de oude ramen als mallen moeten dienen voor de nieuwe.

 

IMG 6658

De oude ramen zitten vol met craquele

 

De originele ramen zaten vast met sikaflex en busschroeven. Het verwijderen van het oude plexiglas was een lastige klus.

 

img 6667

Muurvast

 

 

boot 018

Los!

 

 

IMG 6662

Sika verwijderen

 

 

boot 027

 

 

Beitel, staalwol, speciale vloeistof, remschijfreiniger, schuurpapier etc. en heel veel arbeid en geduld zorgen uiteindelijk voor het gewenste resultaat; een schone en vetvrije ondergrond.
De randen van de kajuit worden geschuurd en van een eveneens grijskleurig verfje voor zien. Past beter bij de nieuwe ramen, vinden wij.


Bij glashandel Martin de Boer in Leeuwarden snijdt men voor ons netjes op maat en met de schroefgaten op de juiste plekjes, de nieuwe ramen van grijskleurig acrylaat. De zoektocht naar passende boekschroeven leidt ons langs meerdere bedrijven in Leeuwarden en vele internetsites. Uiteindelijk slagen we bij een speciaalzaak in Leeuwarden. We besluiten om voor de afdichting geen kit of lijm te gebruiken, maar neopreenband. Prima spul om mee te werken met een bevredigend resultaat. We hebben tot nu toe(eind seizoen 2012) nog geen druppeltje doorgedrongen vocht kunnen bespeuren.

 

boot 042

Af !

 

 

Als de nieuwe binnenbekleding is aangebracht (waarover hierna meer) is het tijd om neopreenband op maat te snijden, op te plakken, schroefgaatjes er in prikken en de nieuwe ramen op te schroeven. Doordat de schroefjes eigenlijk een beetje te kort blijken te zijn, is dit toch nog een  klus die de nodige behoedzaamheid en inspanning vergt.
Boutje aan de buitenkant stevig aandrukken zodat het moertje aan de binnenkant pakt.
En dan voorzichtig, niet te veel aandraaien. Bij de ruim 90 schroefjes gaat het 1 keer fout.
Resultaat:een haarscheurtje in het achterste raam aan stuurboord.
Al met al zijn we toch wel trots op het uiteindelijke resultaat.

 

boot 061

   
© Sela Zeilbootje