Het aanhoudende zomerse weer in het voorjaar doet ons besluiten om 3 daagjes op pad te gaan met de Sela.
De geplande route is; vertrek uit Grou, richting Langweer om uiteindelijk in Heeg te belanden.
Het is werkelijk schitterend weer.

Onderstaand is een reisverslag, geschreven door Jelle.

Het betreft een 4 daagse zeiltocht van Jelle en Otto:

Het is de bedoeling dat de reis 6 dagen zal duren. Vanaf dinsdag 23 tot en met 29 augustus. Wij hebben geen route uitgestippeld. We willen in ieder geval zeilen op het IJsselmeer. Voor een tocht over de Waddenzee naar één of meerdere eilanden zal de beschikbare tijd te kort zijn. Wij zullen wel zien.
Natuurlijk kun je niet zo maar van wal steken. Ook zo’n betrekkelijk korte zeiltocht vergt de nodige voorbereiding. Otto zorgt voor de laptop met gedownloade waterkaarten en een programma voor de navigatie met de GPS. Ik zorg voor de proviand en andere spullen, zoals reddingsvesten, brandblusser en gereedschap. De dieselolie- en watertank worden gevuld. Water aan bakboord en dieselolie aan stuurboord.  Niet verwisselen, want dan komen we niet ver!
De jerrycan voor drinkwater wordt gevuld. De avond vóór vertrek wordt de walstroom aangesloten en wordt de koelkast aangezet; beetje voorkoelen op stand 2. Ook de twee zeilpakken worden alvast aan boord gebracht. Prijzige dingen die hun geld wel waard zijn. Onder alle omstandigheden blijf je er droog en warm in. Hier en daar nog wat schoonmaken en dan zijn wij klaar voor de reis........

   
© Sela Zeilbootje